/ Dünya / İsrail ateşkesi bozdu: Gazze'ye saldırılarda ölü ve kayıp sayısı 322'yi aştı

İsrail ateşkesi bozdu: Gazze'ye saldırılarda ölü ve kayıp sayısı 322'yi aştı

MANŞET
0

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son 5 saat boyunca düzenlediği saldırılarda ölü ve kayıp sayısının 322'yi geçtiği bildirildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in ateşkesi ihlal ederek sivillere yönelik saldırılarını sürdürdüğü ifade edildi.

BURSA-BHA Açıklamada, saldırılar sonucunda onlarca kişinin yaralandığı, ölen ve yaralananların büyük bir kısmının kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğu belirtildi. Ancak, bölgedeki kötü insani koşullar ve akaryakıt sıkıntısı nedeniyle birçok yaralının hastanelere ulaştırılamadığı kaydedildi.

İsrail ordusu, siyasi liderlerin talimatları doğrultusunda Gazze'ye yönelik geniş çaplı saldırıların yeniden başlatıldığını duyurdu. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, saldırıların Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın talimatıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail'in, Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceği ifade edildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!