/ Dünya Haberleri / İran Meclis Başkanı Kalibaf’tan petrol uyarısı: Savaş sürerse üretim ve satış riske girebilir

İran Meclis Başkanı Kalibaf’tan petrol uyarısı: Savaş sürerse üretim ve satış riske girebilir

MANŞET
0

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, bölgede süren çatışmaların petrol piyasasını etkilediğini belirterek savaşın devam etmesi halinde petrol üretimi ve satışının ciddi şekilde sekteye uğrayabileceğini söyledi.

ANKARA - BHA  Muhammed Bakır Kalibaf, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının enerji piyasaları üzerindeki etkilerine değindi.

Kalibaf, daha önce petrol fiyatlarının yükselmeyeceğini dile getiren Donald Trump’ın açıklamalarına da gönderme yaparak, fiyatların beklenenden farklı bir seyir izlediğini ifade etti.

Kalibaf, petrol fiyatlarında yükseliş yaşandığını ve yakın zamanda bir düzeltme olacağı yönünde yeni açıklamalar yapıldığını belirtti.

Bölgedeki savaşın sürmesinin petrol piyasası açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Kalibaf, “Bu çatışma böyle devam ederse petrol üretmenin ve satmanın yolu kalmayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Kalibaf ayrıca İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu hedef alarak, Netanyahu’nun politikalarının yalnızca ABD’nin çıkarlarını değil, bölge ülkeleri ile dünya genelindeki birçok ülkenin ekonomik çıkarlarını da olumsuz etkilediğini ifade etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!