/ Dünya / Fransa'da bu kez Elysee Sarayı’nda hırsızlık: Gümüş eşyalardan sorumlu görevli tutuklandı

Fransa'da bu kez Elysee Sarayı’nda hırsızlık: Gümüş eşyalardan sorumlu görevli tutuklandı

MANŞET
0

Fransa Cumhurbaşkanlığı’nın resmi konutu Elysee Sarayı’nda görev yapan bir gümüşçübaşı, değeri on binlerce euroyu bulan gümüş eşya ve sofra takımlarını çaldığı iddiasıyla bu hafta tutuklandı.

ANKARA - BHA Paris Savcılığı, soruşturma kapsamında üç kişinin önümüzdeki yıl yargılanacağını açıkladı. Elysee Sarayı’nın baş kâhyası, saray envanterinde eksiklik tespit etmesi üzerine durumu yetkililere bildirdi. Çalınan eşyaların toplam değerinin 15 bin ile 40 bin euro arasında olduğu belirtildi.

Sarayın mobilya ve sofra takımlarının büyük bölümünü üreten Sèvres İmalathanesi, kayıp bazı parçaların çevrim içi açık artırma sitelerinde satışa sunulduğunu belirledi. Yapılan incelemelerde, müfettişlerin dikkati gümüş eşyalardan sorumlu bir saray çalışanı üzerinde yoğunlaştı.

Yetkililer, şüphelinin envanter kayıtlarının yeni hırsızlıklar planladığı izlenimi verdiğini ifade etti. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle, söz konusu görevlinin sofra takımı satışı yapan bir şirketin yöneticisiyle bağlantısı olduğu ortaya çıktı.

Şüphelinin internetteki satış hesabında, halka açık olmayan ve üzerinde “Fransız Hava Kuvvetleri” ibaresi bulunan tabaklar ile “Sèvres İmalathanesi” damgalı kültablaların yer aldığı tespit edildi.

Gümüşçübaşının kişisel dolabında, aracında ve evinde yapılan aramalarda yaklaşık 100 parça eşya ele geçirildi. Bu eşyalar arasında bakır tencereler, Sèvres porselenleri, René Lalique imzalı bir heykelcik ve Baccarat kristal şampanya kadehleri bulundu.

Ele geçirilen tüm eşyalar Elysee Sarayı’na iade edildi. Gözaltına alınan üç şüpheli, “ulusal miras kapsamındaki taşınır malları çalmak” ve “nitelikli hırsızlık malı kabul etmek” suçlamalarıyla perşembe günü hakim karşısına çıktı.

Milli miras kapsamında değerlendirilen eşyaların çalınmasının cezası, 10 yıla kadar hapis ve 150 bin euroya kadar para cezasını kapsıyor. Yargılama 26 Şubat tarihine ertelenirken, sanıkların birbirleriyle iletişim kurmaları ve mesleki faaliyetlerini sürdürmeleri yasaklandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!