/ Dünya / Endonezya’daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 248’e yükseldi

Endonezya’daki sel ve toprak kaymalarında ölü sayısı 248’e yükseldi

MANŞET
0

Endonezya’nın Sumatra Adası’nda şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında yaşamını yitirenlerin sayısı 248’e yükseldi.

DÜNYA-BHA Endonezya Afetle Mücadele Ajansından yapılan açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin daha fazla kişinin cansız bedenine ulaştığı ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Ülkede 500’den fazla yaralının tedavisinin sürdüğü, bazı alanlara kapalı yollar nedeniyle erişilemediği belirtildi. Endonezya Meteoroloji, İklim Bilim ve Jeofizik Ajansı, olumsuz hava koşullarının birkaç gün daha devam edeceği uyarısında bulundu.

Afetler nedeniyle binlerce ev ve bina sular altında kaldı, çok sayıda aile yerinden oldu. Ayrıca demir yolları, köprüler, pirinç tarlaları, hayvanlar ve kamusal alanlar da sellerden zarar gördü.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!