/ Dünya Haberleri / Cumhurbaşkanı Erdoğan Brezilya Devlet Başkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brezilya Devlet Başkanı ile görüştü

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre liderler, Türkiye-Brezilya ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin 20 yıl önce ileri seviyede atılan temeller üzerinden her geçen gün gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, yatırım, ticaret ve savunma sanayii başta olmak üzere tüm alanlarda iş birliğinin derinleştirilmesinin iki ülkenin de yararına olacağını ifade etti. Görüşmede ekonomik iş birliği de öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ölçekte artan korumacı eğilimlere karşı Türkiye ve Brezilya'nın halklarının refahını artıracak yeni bir ekonomik iş birliği modelini hayata geçirebileceğine inandığını belirtti.

Erdoğan ayrıca Türkiye ve Brezilya’nın bölgesel ve küresel meselelerde barışı önceleyen politikalarının dünya barışına katkı sunduğunu vurguladı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!