/ Dünya Haberleri / Azerbaycan’da “Birliğin Gücü-2026” tatbikatı sürüyor

Azerbaycan’da “Birliğin Gücü-2026” tatbikatı sürüyor

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile gittiği Azerbaycan’da “Birliğin Gücü-2026” Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerine katıldı.

Şuşa’daki tatbikatı, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Özbekistan Savunma Bakanı Korgeneral Şuhrat Halmuhamedov ile birlikte takip eden Güler, tatbikatta görev yapan askerlere hitap etti.

“SULH İSTİYORSAN CENGE HAZIR OL” Güler, konuşmasında Azerbaycan, Türkiye ve Özbekistan askerlerinin tatbikatı başarıyla tamamladığını belirterek, tüm katılımcıları tebrik etti.

“Atalarımız ne demiş: İstiyorsan sulh-u salâh, hazır ol cenge” diyen Güler, bölgedeki gelişmelerin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak, “En iyi şekilde hazırlanacağız ama sulh içinde yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

KARA, HAVA VE DENİZ UNSURLARINA TEBRİK Tatbikatın planlanmasında ve icrasında görev alan tüm unsurları kutlayan Güler, karacılar, denizciler, havacılar ve komuta kademesine başarılar diledi. Bakan Güler’in, tatbikatın ardından heyetle birlikte programı tamamladığı bildirildi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Özbekistan Savunma Bakanı Korgeneral Şuhrat Halmuhamedov, Azerbaycan’da gerçekleştirilen Birliğin Gücü-2026 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerini takip etti.

Beraberindeki TSK… pic.twitter.com/4NxuQXZQTJ

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!