• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

AK Parti'li Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptı (2)


AK Parti'li Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptı (2)
06 Haziran 2023, 17:03

AK Parti'li Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptı (2)

MHP'YE ZİYARET

AK Parti'li Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanı adaylığı başvurusunun ardından, parti gruplarını ziyaret etti. Kurtulmuş'a, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile grup başkan vekilleri Özlem Zengin, Abdülhamit Gül, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta ve Bahadır Yenişehirlioğlu eşlik etti. İlk olarak MHP grubunu ziyaret eden Kurtulmuş, grup başkan vekilleri Erkan Akçay, Levent Bülbül ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kurtulmuş, "Amacımız Türkiye'nin ortak hedeflerinde kenetlenmeyi başarabilmiş bir Meclis oluşturabilmek" dedi. 

CHP'YE ZİYARET

Kurtulmuş, daha sonra CHP Grup Başkanı Özgür Özel, grup başkan vekilleri Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır ve Burcu Köksal ile görüştü. Kurtulmuş, CHP ile kısa ama yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, "Fedakar bir iş birliği içerisinde çalışacağız. Önümüzdeki dönemde, siyasi farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul eden; ama karşılıklı müzakereye açık, Türkiye'nin geleceğine ilişkin konularda hassasiyetle ortak noktaları bulabilme çabası içerisinde hareket eden bir Meclis olmasını temenni ediyoruz. Aynı yaklaşımın, diyaloğa açık bu tarzın CHP grup yönetiminde de olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

'KARARIN BİR AN EVVEL VERİLMESİ LAZIM'

Kurtulmuş, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'ın tutukluluk hali ile ilgili soruya, "Burada yargı, yasama ve yürütmenin birbirinden bağımsızlığı prensibine dikkat etmemiz lazım. Biz böyle bir temennide yasama olarak bulunabiliriz; ama sonuç itibarıyla şu anda devam eden bir mahkeme süreci var. Bu mahkeme sürecinde de tutuklu olan bir kişiden bahsediliyor. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir. Öncelikle tabii şahsın tutukluluk halinin bir an önce bitmesi, kararın bir an evvel verilmesi lazım. Bizim baştan beri söylediğimiz şey, yargının adil olmasının temel prensiplerinden birisi de mümkün olduğu kadar kısa sürede karar vermesidir" yanıtını verdi.

İYİ PARTİ'YE ZİYARET

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Ömer Aksakal ile de görüşen Numan Kurtulmuş, son olarak İYİ Parti grubunu ziyaret etti. Grup başkan vekilleri Müsavat Dervişoğlu ile Erhan Usta ile görüşen Kurtulmuş, çıkışta yaptığı açıklamada, "Bu ülke için, bu vatan için, millet için el birliği ile çalışacağız. İlk günden itibaren partiler olarak birbirimize ellerimizi uzatıp el sıkışarak, anlaştığımız konularda anlaşarak, uzlaşarak; anlaşmadığımız konularda da demokratik seviyesi yüksek tartışmalarımızı gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır