• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

DHA YURT BÜLTENİ - 24


DHA YURT BÜLTENİ - 24
29 Mayıs 2023, 04:03

Görüntü Dökümü

CHP İl binası önünde yaşanan gergin anlar
Polisin kalabalığı kontrol altına almaya çalışması
Atılan sloganlar
CHP'lilerin ellerinde Türk bayraklarıyla kalabalık gurupla tartışmaya girmesi
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasızın elinde Türk bayrağı alarak AK Parti ve MHP'li guruba seslenmesi
Detaylar

HaberKamera : Yusuf ÇINARÇORUM,

==================================

İZMİR'DE SEÇİM COŞKUSU
 
İZMİR'de Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi, Cumhur İttifakı seçmenleri tarafından coşkuyla kutlandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Bugün tüm dünyaya demokrasi dersi verdik" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasında resmi olmayan sonuçlara göre yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından İzmir'de partililer sokaklara çıktı. Araçlarıyla konvoy oluşturup, zafer turu atan vatandaşlar, ellerinde flama, bayraklar ve meşalelerle kutlamalara katıldı. Partililer daha sonra AK Parti İzmir İl Başkanlığı önünde toplandı. Buradaki kutlamaya AK Parti'li yeni ve eski milletvekilleri İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, HÜDAPAR Genel Merkez Teşkilat Başkanı Hazar Aşkın ve Büyük Birlik Partisi İzmir İl Başkanı Erdem Öksüz ile partililer katıldı.

'TÜRKİYE KAZANDI'
Balkon konuşması yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Bugün tüm dünyaya demokrasi dersi verdik. Bugün senin iradenin senin kararının zaferi, bugün büyük Türkiye'nin zaferi, bugün Türkiye Yüzyılı mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın siz dava arkadaşlarının zaferi. Gururluyuz. Sevinçliyiz. Tarihe tanıklık ediyoruz" dedi.

'İZMİR İLE DALGA GEÇİYORLAR'
2024 seçimlerine de vurgu yapan Saygılı, "İzmir, bu gece dağlarında demokrasi çiçekleri açtı. Yarın 29 Mayıs İstanbul'un fethi. Bugün 28 Mayıs'ta gönüllerin fethedildiği bir gün oldu. Şimdi bizde rehavet yok bir zaferden diğer zaferden koşma zamanı. İzmir yüzyılının da başlama zamanı. Artık İzmir zamanı geldi. Atalarımız ne demiş, 'Lafla peynir gemisi yürümez.' İzmir'in hakkını alacağız. İzmir'le adeta dalga geçiyorlar. Yahu el insaf onlar bugüne kadar milletimize hangi sözü tuttular. Yollarımız delik deşik, körfez kokuyor değil mi? Trafik her gün kitleniyor değil mi? Her yağışta İzmir'i seller basıyor mu? Bu gidişata 'dur' diyecek miyiz? İzmir'in beklediği hizmete kavuşturmaya var mısınız? Aylardır iktidar hayali gören Bay Kemal boş söz söyler; bizim Reis son sözü söyler. Biz 21 yıldır kardeşlik hukukunu verdik mi? Verdik. Biz savunma sanayinin hakkını verdik mi? Biz sağlığın hakkını verdik mi? Biz dış politikanın, memurun, işçinin, emeklinin hakkını verdik mi? Desteklerinizden dolayı İzmir'imize teşekkür ediyorum. Daha fazla İzmir ve daha fazla özgür hissedeceği ilk günüdür bugün. Kime oy vermiş olursa olsun kardeşlerimizin bayramıdır bugün. Bugünden sonra zorluğumuz daha da arttı. 2024 seçimleri için ayrı bir sorumluluk yükledi." diye konuştu.

'DOĞRULUK, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK KAZANDI'
Balkon konuşması yapan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da "Bugün bayrak, vatan, Karabağ, Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler, dünya mazlumları kazandı. Siyonistler, Avrupa, ABD ve Kandil kaybetti. Bugün terörle yan yana duranlar, kumpasçılar kaybetti. Kasetçiler, iftiracılar, yalan ve fitne kaybetti. Doğruluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik kazandı. Velhasıl bugün Türkiye kazandı. Yarından itibaren kolları sıvayıp 2024 seçimleri için kolları sıvıyor muyuz?" dedi.

'CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ'
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, seçimi herkesin kazandığını söyledi. Bursalı, "Onlar inlerinden biraz zor çıkar artık. Bugün ne oldu biliyor musunuz? Öyle bir kazandık ki kimse kaybetmedi. Herkes kazandı" diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise hizmet etmek için canla başla çalışacaklarını söyledi. Çankırı, "Kaldığımız yerden hep beraber devam edecek miyiz? Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'a İzmir'im yine sahip çıktı. Onu en güzel şekilde tercih etti " ifadelerini kullandı.  
 
KUTLAMALARDA TRAFİK YOĞUNLUĞU YAŞANDI, BİRÇOK PARTİLİ CADDEDE DANS ETTİ
Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, İzmir'deki Cumhur İttifakı seçmenlerinin kutlamaları geç saatlere kadar devam etti. Araçlarıyla zafer turu atan partililer, Türk bayrakları ve parti flamalarıyla kutlamalarını sürdürdü. Seçmenlerin oluşturduğu konvoylar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda trafik kilitlendi. Bazı partililer araçlarından inerek müzik eşliğinde cadde üzerinde dans etti. Seçim için görevlendirilen kolluk kuvvetleri ise oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için görev yaptı. Gece geç saatlere kadar devam eden kutlamalar sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan partililer dağıldı.

Görüntü Dökümü

Konvoylardan görüntü
Dans eden vatandaşlardan görüntü
Dev ekrandan izleyen vatandaşlardan görüntü
Kutlamalardan görüntü
Konuşmalardan görüntü


Haber Kamera: Tolga TAHÇIHalil İbrahim KARABIYIK Ertuğrul KOÇAKCan ÇUBUKÇUOĞLU /İZMİR,

==================================================

SİİRT'TE İKİ GRUP ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
 
SİİRT'te iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 17 yaşındaki T.Y., yaralandı.

Olay, saat 23.00 sıralarında Tuzkuyusu köyünde meydana geldi. İki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Mehmet Çelik (26) ve T.Y., vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Mehmet Çelik, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Çelik'in cansız bedeni otopsi için morga konuldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

Siirt eğitim ve araştırma hastanesi
Polis ekipleri
Genel ve detay görüntüler

HaberKamera: Akif ÖZALP/SİİRT,

======================================

DİYARBAKIR'DA, RESTORANDA MÜŞTERİLER İLE ÇALIŞANLAR ARASINDA SİLAH VE BIÇAKLI KAVGA: 6 YARALI

DİYARBAKIR'da, bir restoranda müşteriler ile çalışanlar arasında çıkan silah ve bıçaklı kavgada 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Fırat Mahallesi Mahabat Bulvarı'nda bulunan bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre, müşteriler ile çalışanlar arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede büyüyüp silah ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Yaşanan olayda 1'i kadın 2'si ağır toplam 6 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık ve polis sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki özel hastaneye kaldırıldı. Olay sonrası restoran önünde inceleme yapan polis çok sayıda kovan bulurken, yol ise trafiğe kapatıldı. Yapılan incelemenin ardından yol, tekrar trafiğe açıldı. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma polis tarafından yürütülüyor.

Görüntü Dökümü

Olay yeri
Restoran
Olay yeri şeridi
Polisin incelemesi
Numaratörler
Polis araçları
Ambulans
Cep telefonu kamerası
Genel ve deta

HaberKamera: BURAK EMEK/DİYARBAKIR

=========================================================

KÜTAHYA'DA, CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 'SEÇİM' KUTLAMASI
 
KÜTAHYA'da, resmi olmayan sonuçlara göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine Cumhur İttifakı seçmenleri Zafer Meydanı'nda kutlama yaptı.

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi, Kütahya'da partililer tarafından sevinçle karşılandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Zafer Meydanı'nda toplanan partililer, seçim zaferini kutladı. AK Parti Kütahya İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer, seçim yasaklarının kaldırılması ve sonuçların yayınlanmasının ardından yürüyüşe başladı. Zafer Meydanı'na kadar yürüyenler, ellerinde bayraklarla meydanı doldurdu. Davul zurna eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini kutlayanlar, araçları ile konvoy oluş

Görüntü Dökümü:

Araçlardan görüntü
Yürüyüşten detaylar
Grubun Zafer Meydanına gelişi
Zafer Meydanından genel görüntü
Vatandaşlardan detaylar
Vatandaşların çiftetelli oynamasından detay
Davul zurnadan detay
Cumhur İttifakı il başkanlarından görüntü

HaberKamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,


 

Gündem Haberleri

  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB ADAYI KURUM: İSTANBUL'DAKİ GÖÇMEN SORUNUNU DA YÖNETMEK ZORUNDAYIZ
  • Bakan Bayraktar: '2'nci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı'nı uygulamaya başlıyoruz
  • İSTANBUL- İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL 'GÖZBEBEĞİMİZ İSTANBUL PROJESİ'NİN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU
  • İSTANBUL- AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI KURUM EYÜPSULTAN'DA ÇORBA DAĞITTI
  • TIR'LA ÇARPIŞIP, 70 METRE SÜRÜKLENEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
  • ŞANLIURFA’DA, 'DUR' İHTARINA UYMAYAN 2 ŞÜPHELİ VURULARAK YAKALANDI
  • BATMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 3 YARALI
  • İSTANBUL-İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: İSTANBUL'UN 5 YILLIK FETRET DÖNEMİNİ BİTİRECEĞİZ 
  • İSTANBUL-ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI BİNANIN ÇATISI ALEV ALEV YANDI

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır