• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir (2)


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiye'dir (2)
29 Mayıs 2023, 02:03

'YAPARSAK YİNE BİZ YAPARIZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin zafiyetini yakalama, bulma gibi gayretin içerisine girenlerin yine kaybedeceğine işaret ederek, "Sadece şu seçimler boyunca şahit olduklarımız bile milletimizin şu onurlu duruşunu göstermiştir. Milletimizle aramızdaki muhabbet köprüsü böylesine güçlü olduğu müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz mücadele, çözemeyeceğimiz sorun, hal yoluna koyamayacağımız mesele yoktur. Şimdi Rabbime beni böyle bir milletin evladı olarak dünyaya getirdiği için hamdediyorum. Seçimler bittiğine göre artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya, eser üretmeye, hizmet vermeye tamamıyla tahsis edeceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Sadece kalbimiz değil elimiz de hep deprem bölgesinin üzerinde olmaya devam edecektir. Enflasyonun yol açtığı fiyat artışından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır. Bunları çözmek bizim için zor bir şey değil. Bunları başbakanlığım döneminde faizi 4,6’ya, enflasyonu 6,2’ye indirerek ispatlayan biz değil miydik? Biz bu işi yaşadık, yaptık. Ama bunların böyle bir derdi var mı; yok. Bunlar laf ola beri gele. Yaparsak yine biz yaparız" dedi. 
'İSTİHDAM ODAKLI BİR ÜRETİM EKONOMİSİ TASARLIYORUZ'
Erdoğan, şu anda faizin yüzde 8,5'a indirildiğini hatırlatarak, "Ve enflasyon da göreceksiniz; o da inecek. Onlar bizimle yarışamaz. Onlar IMF’nin kapısında nöbet tutarlar. Biz şimdi yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Güven ve istikrar; bu iki kavram çok önemli. Hep siyasette arkadaşlarımla bunu konuştum. Bununla yola devam edeceğiz. Ve güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramının üzerine kuracağız. Uluslararası itibara sahip bir finans yönetim, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Sanayiden enerjiye her alanda giderek artan üretim gücümüzün sağladığı imkanları herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz. Ve Bay Bay Kemal’in ortakları ne diyordu; ‘Biz güneyimizdeki terör örgütleri ile beraber olacağız’ Bununla kalmadılar. Oradaki petrol kaynaklarını bu teröristlerle paylaşmanın adımlarını attılar. İşte Kamışlı bunlardan bir tanesidir. Koalisyon güçleriyle ortak hareket ettiler. Vatandaşlarımızın talebi olan sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerini de bu politikanın bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Şu anda ülkemize ve milletimize yakışır yol ve yöntemlerle vatandaşlarımızın bu konudaki beklentilerini karşılamak görevimizdir" diye konuştu.
'1 MİLYON SURİYELİNİN DÖNÜŞÜNÜ TEMİN EDECEĞİZ'
Erdoğan, Suriye topraklarındaki güvenli bölgelere bugüne kadar 600 bine yakın kişinin gönüllü olarak geri dönmesini sağladıklarını bildirerek, "Şimdi Katar ile bir işbirliği yaptık. Yeni bir iskan projesiyle birkaç yıl içinde 1 milyon kişinin daha dönüşünü temin edeceğiz. Eğitimden sağlığa, sanayinden tarıma kadar ülkemize asırlık kazanımlar sağladığımız alanlarda çıtayı daha yukarıya taşıyacak yatırımlarla yolumuza devam edeceğiz. Kısacası önümüzdeki dönemin her anını Türkiye Yüzyılı'na yakışır eser ve hizmetlerle değerlendireceğiz" dedi.
Erdoğan, konuşmasının ardından ittifak partisi liderleriyle el ele tutuşarak kalabalığı selamladı.

Politika Haberleri

  • Bursa'dan yeniden aday gösterilen Başkan Aktaş'a coşkulu karşılama
  • Ocak Partisi Genel Başkanı Canpolat’tan İstanbul için aday çıkarma mesajı
  • Bahçeli: Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu yoktur
  • Erbakan: Ankara, İstanbul, İzmir için iş birliği pazartesi netleşecek
  • BBP heyeti, AK Parti heyeti ile görüştü
  • Ersin Tatar: Bugün Gazze'de, Filistin'de yaşananlar 1960'lı yıllarda Kıbrıs'ta da yaşandı
  • CHP'den, Can Atalay kararı ile ilgili HSK ve Yargıtay'a başvuru
  • Erdoğan'dan, Ayla Algan için başsağlığı mesajı
  • Özel: Geleceğimize sahip çıkmak için 14 Ocak'ta herkesi Tandoğan Meydanı'na bekliyoruz

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır