• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gazda indirim müjdesi (3)


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektrik ve doğal gazda indirim müjdesi (3)
29 Mart 2023, 16:03

'BİRÇOK HAYALİ 20 YILDA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK'
Erdoğan, siyasette sadece ezberleri bozmakla kalmayıp aynı zamanda Türk siyasetine yeni bir soluk ile yeni bir ufuk ve yepyeni bir bakış açısı kazandırdıklarını belirterek, "Kendimizle, ülkemizle ve milletimizle birlikte rakiplerimizi de değiştirdik. Düne kadar Anadolu insanını hürmete ve hizmete layık görmeyenleri seçimden seçime de olsa milletin kapısını çalmaya mecbur bıraktık. Düne kadar milletin inancına, kültürüne hatta bizatihi kendisine hakaret edenler artık eskisi gibi fütursuzca halka rağmen halkçılık yapamıyor. En azından zevahiri kurtarmak, üç beş fazla oy almak için bile olsa artık hiç kimse bu ülkedeki sessiz çoğunluğu görmezden gelemiyor. Değişim söylemlerinin samimiyeti konusundaki tereddütlerimize rağmen muhataplarını bu noktaya getirmek AK Parti’nin başarısıdır. Tek parti devri varisi CHP zihniyetine bırakın milleti açıkça aşağılamayı, milleti yok sayarak bu ülkede siyaset yapılamayacağını yine AK Parti öğretmiştir. Rahmetli Menderes’in ilk adımını attığı demokrasi ve kalkınma hamlesini zirveye çıkartan da biz olduk. Rahmetli Erbakan hocamızdan merhum Türkeş’e, rahmetli Özal’dan Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimize pek çok siyasi liderin uğruna ömrünü adadığı birçok hayali son 20 yılda hamdolsun biz gerçeğe dönüştürdük" dedi.
'ÜLKEMİZİ KÜRESEL SİYASETİN PARLAYAN YILDIZI YAPTIK'
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ülkenin kazanımlarını kurumsallaştırarak milletin önünde yeni bir ufuk açtıklarını belirterek, "Kurduğumuz güçlü altyapı ve tesis ettiğimiz özgürlük iklimi ile horlanmış, ötelenmiş, ötekileştirilmiş, elitler tarafından sistemin dışına itilmiş toplum kesimlerine özgüven ve cesaret kazandırdık. Hangi inanca, görüşe, kökene, meşrebe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamına bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduğunu hissettirdik. Tek parti faşizminin cumhurla cumhuriyetin arasına ördüğü kalın duvarları yıkmakla kalmadık, milletle devleti yeniden biz kucaklaştırdık. Adı sürekli krizle ve darbelerle anılan ülkemizi bölgesinin ve küresel siyasetin parlayan yıldızı haline getirdik. Sadece kendi vatandaşlarının değil Afrika’dan Asya’ya tüm mazlum ve mağdurların da umudu olan güçlü, itibarlı, onurlu bir Türkiye inşa ettik. Tüm bunları da karşılaştığımız onca engele, önümüze konulan onca tuzağa, maruz kaldığımız sayısız saldırıya rağmen başardık. Nasıl bugüne kendimizle yarışarak geldiysek şimdi de kendimize yeni bir eşik belirliyoruz. Bu eşik Türkiye Yüzyılı eşiğidir. Bu eşik ülkemizi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapma ve milletimizin güvenliğini, huzurunu, refahını en üst seviyeye çıkarma eşiğidir. İnşallah bunu da başaracağız" diye konuştu.
‘ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER BU İMTİHANIN KARAR NOKTASI OLACAKTIR’
Erdoğan, kişi başına milli geliri 10 bin 650 dolara çıkardıklarını belirterek, "Bu, daha da tırmanacak. Önümüzdeki seçimler bu imtihanın karar noktası olacaktır. Hatırlarsanız 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı için yola çıktığımızda bunun bir veda değil, bir Fatiha olduğunu, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Her seçimde yeni isimlerle, yeni seslerle, yeni nefeslerle değişen, güçlenen, büyüyen, tazelenen kadromuz için de hep aynı tespitte bulunduk. ‘Veda değil yeni bir başlangıç yapıyoruz’ dedik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kavuşmanın, bütün bunların heyecanıyla yeni bir seçimin arifesinde 27’nci dönem Meclisindeki son grup toplantımızı gerçekleştirdiğimiz bugün de aynısını söylüyoruz. Öncelikle meclisimizin 27’nci döneminde AK Parti sıralarında partimize, ülkemize ve milletimize hizmet eden her bir arkadaşıma şükranlarımı sunuyorum. Yine partimizin ve grubumuzun görevlendirmesi ile deprem bölgesinde gerçekten fedakarca ve samimiyetle milletimizin gönül yaralarını saran, yanında yer alan her bir milletvekilimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.
‘BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR’
Erdoğan, AK Parti milletvekillerine seslenerek, "Sizler bu dönemde ve deprem gününden beri gösterdiğiniz çabalar ile AK Parti’nin başını dik tuttunuz; eser ve hizmet siyasetinin sembolü oldunuz. Her biriniz şimdiden tarihe ve milletimizin hafızasına isminizi altın harflerle nakşettirdiniz. Rabbime şahsıma sizler gibi yol arkadaşları verdiği için, bana sizlerle yol yürümeyi nasip ettiği için, bugün bir kez daha hamd ediyorum. Şimdi önümüzde yeni bir seçim var. Yüksek Seçim Kurulu’nun takvimine göre 9 Nisan’da aday listelerimizi teslim edeceğiz. Tabii olarak 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle aday listelerimizde yeni isimler de yer alacak. Arkadaşlarımızın bir kısmıyla ise önce aday sonra milletvekili olarak inşallah devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Günü geldiğinde bayrağı onu aynı menzile doğru taşımaya devam edecek bir başkasına devretmek kaçınılmazdır. Aday listesinde ismi olsun olmasın tüm arkadaşlarımızla farklı zeminlerde farklı görevlerde omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Dava hak, yol doğru, niyet halis, karar sabit olunca nerede çalıştığınızın önemi kalmaz. Eğilmeden, bükülmeden, yolunu kaybetmeden bu çatı altında hizmetini sürdüren herkese ihtiyacımız var. Nitekim geçmişte parti kademelerinde mecliste görev alıp daha sonra farklı alanlarda çalıştıktan sonra yeniden bu sıralara geri dönen çok sayıda arkadaşımız var. Bu seçimde de benzer durumlar benzer değişimler olacaktır" diye konuştu.
'BU DÖNEMİN ADI ŞAHLANIŞ DÖNEMİDİR'
Erdoğan, bakanların bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri 14 Mayıs‘tan sonra TBMM’de sürdüreceklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Dolayısıyla inşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz. Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’nci Dönem Grubu olarak, sandıkta güven tazelemiş olarak, kendimiz ve evlatlarımız için Türkiye 100 yılını inşa etmenin peşindeyiz. Bu seçimleri daha büyük mücadelelerin, daha büyük zaferlerin başlangıç noktası haline getireceğiz. Yeni Türkiye’nin, büyük ve güçlü Türkiye’nin, yarınların mutlu, müreffeh Türkiye’sinin destanını yine birlikte yazacağız. Çıraklık, kalfalık, ustalık ve mücadele döneminden sonra ‘Türkiye için hemen şimdi’ diyerek yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu dönemin adı ‘şahlanış dönemi'dir. Yapacak daha çok işimiz var. Aşacak daha çok engel var. Ülkemize kazandıracak daha çok hizmetimiz var. Gerçeğe dönüştürecek daha çok hayalimiz var. Hayata geçirecek daha çok projemiz var. Başaracak daha çok hedefimiz var. Yürüyecek daha çok yolumuz var. Bunu da son 21 yıldır olduğu gibi yine beraberce yapacağız. Bize gazete manşetlerinden ömür biçenlere, bizi ayak oyunlarıyla engellemeye çalışanlara, daha dereyi görmeden paçayı sıvayan zafer sarhoşlarına, yeniden azgınlaşan bölücü ve FETÖ’cü alçaklara, Türkiye’yi bir terör koridoruyla kuşatmaya çalışan müstevlilere, velhasıl tuzaklar ve oyunlarıyla bu kutlu yürüyüşü durdurabileceklerini sanan herkese bir kez daha yanıldıklarını göstereceğiz."
'ASGARİ ÜCRET ZAMMI TEMMUZDA'
Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücrete seçim öncesi ara zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili, "Zamları zaten yaptık. Bütün zamların hepsini yaptık, açıkladık, hayırlı olsun" dedi. Erdoğan, "Yıl sonunu mu bekleyecek asgari ücretliler?" sorusuna, "Yok temmuzda var" derken, "Temmuzda bir ara zam mı düşünülüyor?" sorusu üzerine de tekrar "Temmuzda var" yanıtını verdi. 

Politika Haberleri

  • Bursa'dan yeniden aday gösterilen Başkan Aktaş'a coşkulu karşılama
  • Ocak Partisi Genel Başkanı Canpolat’tan İstanbul için aday çıkarma mesajı
  • Bahçeli: Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu yoktur
  • Erbakan: Ankara, İstanbul, İzmir için iş birliği pazartesi netleşecek
  • BBP heyeti, AK Parti heyeti ile görüştü
  • Ersin Tatar: Bugün Gazze'de, Filistin'de yaşananlar 1960'lı yıllarda Kıbrıs'ta da yaşandı
  • CHP'den, Can Atalay kararı ile ilgili HSK ve Yargıtay'a başvuru
  • Erdoğan'dan, Ayla Algan için başsağlığı mesajı
  • Özel: Geleceğimize sahip çıkmak için 14 Ocak'ta herkesi Tandoğan Meydanı'na bekliyoruz

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır