• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Ahmet Nur Çebi: Biz 5 puan istemedik, adaletten bahsettik


Ahmet Nur Çebi: Biz 5 puan istemedik, adaletten bahsettik
25 Mart 2023, 19:03

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Biz 5 puan istemedik, adaletten bahsettik. Bizim savunduğumuz şey kabul görseydi rakiplerimiz susar mıydı? TFF’nin öyle bir zamanda böyle bir şeyi gündeme getirmesi benim sorulan soru üzerine açıklama yapmamı gerektirdi" dedi.
Beşiktaş’ın 2023 yılı 1'inci Olağan Divan Kurulu Toplantısı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıda Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi açıklamalarda bulunduSözlerine yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başlayan Çebi, Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Mart ayının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Çebi, "Kulübümüzün 120. kuruluş yıl dönümü; vatana, millete ve spor camiasına hayırlı olsun. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü geride bıraktık. Allah, kadınları başımızdan eksik etmesin. Bugün buralarda konuşabiliyorsak 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni sağlayan insanlarımızın mücadeleleri sayesindedir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. 19 Mart’ta Dünya Beşiktaşlılar Günü’nü kutladık. Bugün burada yaptığımız toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. 
"KULÜBÜN NET BORCU 5 MİLYAR 200 MİLYON LİRA"
Mali olarak kulübü çok iyi idare ettiklerini belirten Başkan Çebi, "Olabilecek en iyi durumdayız. Geçmişi unutmayalım. Geldiğim zaman kulüp yönetilemeyecek durumdaydı. Bugün yönetilemeyen bir borç durumu söz konusu değildir. Hiçbir çalışanına ve fatura kesene borcu yoktur. Geldiğimizde 2.7 milyar lira olan borca hiçbir şey bile yapmasanız 1.8 milyar lira faiz ödeme durumu söz konusuydu. Başımıza gelmeyen kalmadı. Pandemi bir taraftan, deprem bir taraftan, UEFA’nın ağır kuralları bir taraftan, türlü sorunlarla mücadele ettik. Pandemi nedeniyle 400 milyon lira yayın geliri, 600 milyon lira diğer gelirlerden olduk. 2 milyar 230 milyon lira bizden kaynaklanmayan bir kayıp söz konusu. Kasadaki çekleri ve alacakları var kabul etmek zorundasınız. Kulübün net borcu 5 milyar 200 milyon liradır. Kriz döneminde kulüp en iyi şekilde yönetilmiştir" ifadelerini kullandı.
"BİZ 5 PUAN İSTEMEDİK, ADALETTEN BAHSETTİK"
Zor bir dönemde Beşiktaş'ta başkanlık görevine geldiğini aktaran Çebi, camiadan destek beklediğini belirtti. Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nın geçmiş dönemde oynadığı maçlarla ilgili yaptığı açıklamalara değinen Çebi, "Depremden üç gün sonra TFF Başkanı, Kulüpler Birliği’nde toplantı yaparak puan sistemiyle ilgili iki öneride bulundu. Sıcak olduğu sistemin Beşiktaş’ın zararına olduğunu biliyordum. Bana sorulan bir soru üzerine bu konuda cevap verdim. Depremzedelere yardımcı olmak için en koşturan insanlardan biri olduğumu söylemek durumundayım. Bunu hak etmedim. O gün zamanı değildi diye açıklama yapanlara soruyorum ne zamandı? Federasyon maçları otuz gün ertelemiş, bu konuyu maçlardan hemen önce gündeme getirmesi gerekirken depremden üç gün sonra gündeme getirmişse ben ne yapmalıydım? Orada yapılan bir yanlış yok. Fenerbahçe ve Galatasaraylılarla Beşiktaş muhalifleri trol hesaplarla saldırıya geçti ve federasyonun eli rahatladı. Biz beş puan istemedik, adaletten bahsettik. Bizim savunduğumuz şey kabul görseydi rakiplerimiz susar mıydı? TFF’nin öyle bir zamanda böyle bir şeyi gündeme getirmesi benim sorulan soru üzerine açıklama yapmamı gerektirdi" açıklamasında bulundu.
"KOKUŞMUŞ DÜZENLE BAŞA ÇIKMAKTA ZORLANIYORUM"
Ahmet Nur Çebi, Türk futbolundaki hakem konusuna da değinerek, "Hakemlerle ilgili gereken her şeyi yapıyoruz. Kokuşmuş düzenle başa çıkmakta zorlanıyorum. Hakemlerin gitmesi konusunda tavrımı hiç değiştirmedim. Biz o gün ne dediysek şimdi de arkasında duruyoruz. Sonuçlara göre fikir değiştirmedik. Biz şerefli bir kulübüz. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"SİZE SÖZ VERİYORUM, SEZON BİTTİĞİNDE ÜZÜLMEMİŞ OLACAKSINIZ"
Kendi döneminden önce yapılan harcamalar ile kendi dönemini karşılaştıran Çebi, "201718 sezonunda 9 milyon dolar harcanarak dördüncü olundu. 202021 sezonunda 1 milyon dolarla 5'inci olduk. Aradaki 8 milyon dolar 160 milyon liradır. Bu paranın beş yıllık faizi 300 milyon lira. Bir sezon dördüncü olmanın maliyeti bu para. Bu hatayı yapmayayım dedim. Biz bu işi böyle sürdürürsek hem çocukları yetiştiririz hem de az maliyetle iyi dereceler almayı sağlarız diye düşündük. Sonradan bir şey gördük. Futbol takımlarının olmadığı illerde basket takımlarına daha fazla bütçe ayrıldığını fark ettik. Size söz veriyorum, sezon bittiğinde üzülmemiş olacaksınız. Telafisi yapılmış durumda, istediğimiz sonuçlara geleceğiz" dedi.
"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ, BORCU ARTMAMIŞ BİR KULÜP GÖRECEKSİNİZ"
Siyahbeyazlı kulübün transfer politikasına değinen Çebi, "Transfer tuttuğu zaman başarılı oluyorsunuz. Bu sezon sonunda, geldiğimiz günde bize teslim edilen sözleşmelerden kurtulmuş olacağız. 30 milyon avro hiçbir şey yapmayan, kenarda koşan oyunculara ödeme yapıldı. Eğer bizim dönemimizde futbolcu kötüyse bir yılı var, sezon bittiğinde vedalaşabiliyoruz. Sadece genç çocuklarla uzun vadeli sözleşmeler yapıyoruz. 35 milyon avro kazanan 3233 yaşındaki oyuncuyla 45 yıllık sözleşmemiz yok. Bu konuda tedbirli ve kontrollüyüz. Gedson, Ghezzal, Tayyip başarılı. Geleceğe yönelik önemli değerler kulübe kazandırdık. Önümüzdeki dönemde birçok sorunu çözülmüş, borcu artmamış bir kulüp göreceksiniz" diye konuştu. 

Spor Haberleri

  • Icardi, Trabzonspor maçında sahada olacak
  • Karşıyaka'da kritik hafta
  • Süper Lig'de 16'ncı haftanın hakemleri belli oldu
  • Geleceğin 33 yıldız futbolcu adayı belli oldu
  • 8 Ocak Pazartesi DHA Spor Gündemi
  • Galatasaray - Konyaspor: 3-0
  • Bursaspor - Anadolu Efes: 73 - 83  
  • Fatih Terim, Panathinaikos ile 2'de 2 yaptı
  • Hakan Keleş: Zaman zaman hakemin verdiği kararlarla buradan galip gelemeyeceğinizi anlıyorsunuz

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır