• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu


15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
12 Ocak 2023, 10:03

Sultanbeyli Belediyesi, 15 Temmuz Derneği ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen ‘15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.  

Ödül töreninin Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildiği ‘15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması’na yurt içi ve yurt dışından bin 374 mektup ile başvuru yapıldı. Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin katıldığı yarışma ortaokul, lise ve maarif okulları olmak üzere üç kategoride düzenlendi. Ödül töreninden ardından şarkıcı Uğur Işılak konser verdi.

“15 TEMMUZ GECESİ SADECE BİR DARBE DEĞİL AYNI ZAMANDA BİR İŞGAL GİRİŞİMİYDİ”

15 Temmuz ruhunu diri tutmak, yeni nesillere aktarmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, yarışma ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz Derneği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sultanbeyli Belediyesi olarak geçen yıl yaptığımız gibi bu yıl da 15 Temmuz kahramanlarına mektup yarışmasının ödül törenindeyiz. İstanbul’dan, yurdumuzun güzel şehirlerinden ve yurt dışından katılan bin 374 mektubumuzu kıymetli jürimiz büyük bir özenle inceledi. Neticede ortaokul, lise ve yurt dışından katılan yarışmacılarımızdan 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olanlara ödüllerini takdim ettik. Jüri özel ödülleriyle de kardeşlerimizi bu konuda desteklemeye devam ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmayı önümüzdeki yıl daha da büyüteceğiz. Amacımız, 15 Temmuz’da 252 evladımızı şehit eden, binlerce evladımızı yaralayan alçakları ve o alçaklarla birlikte iş tutan küresel güçlerin ne olduğunu unutmamak, unutturmamak ve her daim bu ruhu canlı tutmak. Bu amaç doğrultusunda ödül törenimizi tamamlardık. Şimdi Uğur Işılak konseri ile programımıza devam ediyoruz. 15 Temmuz gecesi sadece bir darbe değil aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Bu işgal girişimine kıymetli Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başbakanımızın davetiyle genci, yaşlısı, kadını, erkeği milletimiz sokaklara döküldü. Üzerimize yağdırılan bombalara, kurşunlara rağmen milletimiz o geceyi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, rabbimizin yardımıyla atlattı. Rabbim ülkemize bir daha 15 Temmuz gibi geceleri yaşatmasın.”

“15 TEMMUZ DARBESİ OLDUĞU ZAMAN TÜRKİYE’DE BULUNUYORDUM”

Kıbrıs’tan katılan ve Maarif Okullar kategorisinde 2’nci olan 11. Sınıf öğrencisi Fatma Kurtoğlu “Yarışma, sosyal medyada dolaşırken önüme çıktı. 15 Temmuz darbesi olduğu zaman Türkiye’de bulunuyordum. Bu yüzden yarışmaya katılıp, yazmak istedim. Dereceye gireceğimi tahmin etmiyordum. Uluslararası bir yarışma olduğu için kazanmam diye düşünüyordum. Açıkçası Kıbrıs’ta 15 Temmuz ile ilgili yarışmalar pek düzenlenmiyor. Böyle uluslararası bir yarışma yapıldığı için mutluyum. Umarım ilerde de uluslararası yarışmalar devam eder” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZİN EVİMİZİN DUVARLARINDA, SAKSIDAKİ ÇİÇEKLERİMİZDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Türkiye birincisi 11 yaşındaki Leyla Engin ise “15 Temmuz şehitlerimizi düşünerek tüm duygularımı kaleme aldım. 15 Temmuz şehitlerimizin evimizin duvarlarında, saksıdaki çiçeklerimizde olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde mektubumu yazdım. Birinci olmayı ummuyordum ama gerçekleşti. Çok heyecanlıyım, çok gururluyum, mutluyum” şeklinde konuştu.

“DARBE GİRİŞİMİNİN OLDUĞU GECE ÖN SAFTA DURUYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM”

Kütahya’dan katılan 9’uncu sınıf öğrencisi Zeynep Çakır liseler kategorisinde birinci oldu. Edebiyat öğretmenimin bilgilendirmesiyle yarışmaya katıldığını söyleyen Çakır, “Sonuçları öğrendiğimde çok heyecanlandım, elim ayağım titredi; 15 Temmuz Darbe girişiminin olduğu gece ön safta duruyormuş gibi hissettim” dedi.

DERECEYE GİREN İSİMLER

Ortaokul kategorisinde Özel İleri Toplum Aşaması Ortaokulu’ndan Leyla Engin birinci olurken, Düzce Özel Su Damlası Ortaokulu öğrencisi Yağmur Rağde Bayer 2’nci, aynı kategoride Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Ortaokulu öğrencisi Tuğçe Kadı 3’üncü oldu. Ortaokul kategorisinde jüri özel ödülünü Şehit Hilmi Bardakçı Ortaokulu öğrencisi İbrahim Büyükkuşçu alırken jüri özendirme ödülünü ise Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Asya Sezer aldı.

Lise kategorisinde ise Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Çakır 1’inci, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi öğrencisi Fatma Şanlı 2’nci, Kastamonu Göl Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Yamaner ise 3’üncü oldu. Bu kategoride jüri özel ödülü Savur Nuri Çıngıllıoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Nur Sungu’nun, jüri özendirme ödülü ise Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ayşe Nur Yavuz’un oldu.

Maarif Okulları Kategorisinde ise Afgan Türk Maarif Okulları öğrencisi Adibullah Azimi 1’inci, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nden Fatma Kurtoğlu 2’nci, yine Afgan Türk Maarif Okulları’ndan Wasiqullah Samadi üçüncü oldu. Aynı kategoride jüri özel ödülünü Afgan Türk Maarif OkullarıMezarı Şerif öğrencisi Naweedullha Aminoghlo, jüri özendirme ödülünü ise Bağdat ElMansour Maarif Okulu Abdullah AlMashhdani aldı.

 

 

 

Kültür Sanat Haberleri

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı: Süreli olmayan yayınlara 400,3 milyon bandrol satışı yapıldı
  • Kitap derleme çalışmalarında Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
  • Martı’dan İstanbul’daki 100 bin sürücüsüne özel festival
  • Genç müzisyenler İş Sanat'ta sahne alıyor 
  • Antik kentlerden otoyol geçecek, en az 66 bin ağaç kesilecek
  • Senden Önce dizisinden ilk tanıtım yayınlandı
  • Yeni yılın ilk günü denize girip, mesaj verdiler
  • Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi 12 yaş altı çocuklara ücretsiz
  • Antalya Kaleiçi ışıl ışıl oldu, sanatçılı oteller yok sattı

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır