• Dolar
    Dolar 0.00 %
  • Euro
    Euro 0.00 %
  • Gram Altın
    Gram 0.00 %
  • Çeyrek Altın
    Çeyrek 0.00 %
  • Bitcoin
    Bitcoin 0.00 %
  • Ethereum
    Ethereum 0.00 %

Sultanbeyli’de kültür sanat sezonu kitap fuarı ile başladı


Sultanbeyli’de kültür sanat sezonu kitap fuarı ile başladı
24 Eylül 2022, 17:04

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin önde gelen yazarlarının ve yayınevlerinin yer aldığı 6'ncı Sultanbeyli Kitap Fuarı başladı. 2 Ekim'e kadar sürecek olan fuar, bu sene yazar Mevlana İdris anısına düzenlendi.

Sultanbeyli’de 20222023 KültürSanat Sezonu kitap fuarı ile başladı. ‘Kitapların Dünyası Seni Çağırıyor’ sloganıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen kitap fuarının onur konuğu, ilçedeki bir kütüphaneye de ismi verilen yazar Mustafa Kutlu oldu. Sultanbeyli Kent Merkezi’ndeki fuara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Kültür Müdür Coşkun Yılmaz, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, merhum yazar Mevlana İdris Zengin’in kardeşi Salih Zengin ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

“EĞİTİCİ TARAFI ÇOK YÜKSEK”

Fuarın açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Kültür ve sanat hayatı olmaksızın gençlerimiz için bir gelecek düşünmemiz mümkün değil. Onların hayatta kendilerini geliştirebileceği, dökümanları ve ortamları yaratmak hem bakanlık hem de belediyeler olarak bizlerin işi. Çünkü belediyelerimizin altyapısını bitirdikten sonra özellikle kitap fuarlarına, kültür sanat etkinliklerine verdikleri bu yoğun destekten dolayı da müteşekkiriz. Bunun eğitici tarafı çok yüksek. Kitap fuarlarının özellikle şehrin orta noktasında, böyle onlarca yayınevinin on binlerce kitapla katılmış olması çocukların bu ortamı teneffüs etmeleri kendilerine istikamet bulmaları ve meraklarını geliştirmeleri anlamında çok kıymetli. Bir de böyle sohbet ortamları olunca bilge insanlarla karşılaşmaları ve onlara dokunmaları oradan duyacakları üç beş cümle ile kendilerine istikamet belirlemeleri ve deneyimleme açısından çok özel. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.  

“BELEDİYE BAŞKANINA, EKİBİNE VE KATKI SUNAN TÜM YAYIN EVLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin ise “Mustafa Kutlu Hocamı burada ağırlamaktan büyük şeref ve mutluluk duyuyoruz. Mevlana Hocamızı da saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Ben öğrencilerimize bir şey söylemek istiyorum. Bu kitaba ulaşmanın en kolay yolları okullarımızdaki kütüphaneler. Onlar da sayın bakanımız ve hükümetimizin desteği ile tüm okullarımız kütüphanelere kavuştu. Yani hiçbir öğrencimiz kitaba ulaşamıyorum diyemez. Varsa bana gelsinler. Özellikle son 2 yıldır pandemiden dolayı fuarlar açılamıyordu. Ben belediye başkanına, ekibine ve katkı sunan tüm yayın evlerine çok teşekkür ediyorum.  Bu fuarın en iyi şekilde, öğrencilerimiz başta olmak üzere hemşehrilerimiz tarafından değerlendirileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“9 GÜN DEVAM EDECEK KİTAP FUARINA KİTAP SEVERLERİ VE KİTAP DOSTLARINI DAVET EDİYORUZ”

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de  “Bugün kapılarını sanat severlere ve kültür dostlarına açmış olduk. 6'ncı Kitap Fuarı'mızın onur konuğu Mustafa Kutlu üstadımızdı. Aynı zamanda çocuk edebiyatının büyük ismi merhum Mevlana İdris’in anısına düzenlemiş olduk. Yayınevlerine, yazarlarımıza, şairlerimiz ve kıymetli misafirlerimize özellikle de öğrencilerimize teşekkür ediyorum. 9 gün devam edecek kitap fuarına kıymetli kitap severleri ve kitap dostlarını davet ediyoruz. Asli vazifelerimizin yanı sıra ayrıca da bir kültürel yolculuk yapıyoruz. Kültürel yolculuğumuzda özellikle yeni neslimizi kitapla tanışmak, kaynaştırmak ve kitapla beraber hayatının yönünü bulmasını sağlamak için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu anlamda açtığımız kitap kafelerimiz, gençlerimizle ilgili yaptığımız çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızın en önemli ayağını da kitap fuarlarımız oluşturuyor” diye konuştu.

“ELİNİ CEBİNE ATIP DA ÇIKARAMAYAN ÇOCUKLARI HOŞ GÖRSÜNLER”

Yazar Mustafa Kutlu da konuşmasına daha önce katıldığı bir kitap fuarındaki anısıyla başladı. Fuarda  parası olmayan bir çocuğu geri çevirmeyip kitap hediye ettiğini belirterek “Şimdi bende burada standlarda bulunan arkadaşlara bu hikayeyi anlatıyorum elini cebine atıp da çıkaramayan çocukları hoş görsünler onları yanlarına çağırsınlar. Ne istiyorsa versinler. Burada organizasyonu yapan başta Hüseyin Keskin olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. 

“ÇOCUKLAR İÇİN MÜKEMMEL OLMUŞ”

Fuara gelen vatandaşlardan Behram Altınel ise “Çok güzel bir şey, çocuklar için mükemmel olmuş. İstediklerini alıyoruz. Çok teşekkür ediyoruz yapanlara. Çocuklar için de çok iyi oluyor. İstedikleri kitapları bir arada bulabiliyorlar. Bizde gelip kitap aldık” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuar açılışı dolayısıyla kurdele kesti. Daha sonra yazar Hayati İnanç bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Kültür Sanat Haberleri

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı: Süreli olmayan yayınlara 400,3 milyon bandrol satışı yapıldı
  • Kitap derleme çalışmalarında Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
  • Martı’dan İstanbul’daki 100 bin sürücüsüne özel festival
  • Genç müzisyenler İş Sanat'ta sahne alıyor 
  • Antik kentlerden otoyol geçecek, en az 66 bin ağaç kesilecek
  • Senden Önce dizisinden ilk tanıtım yayınlandı
  • Yeni yılın ilk günü denize girip, mesaj verdiler
  • Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi 12 yaş altı çocuklara ücretsiz
  • Antalya Kaleiçi ışıl ışıl oldu, sanatçılı oteller yok sattı

Copyright 2023 E-Manşet, Tüm Hakları Saklıdır